Çeyiz Alışverişi Yaptınız Mı?

aslı

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Yakın zamanda müstakbel eşim ve ailesi ile birlikte çeyiz alışverişi yapacağız. Klasik beyaz eşya, oturma grubu vs. Ben ne kadar müstakbel eşimle birlikte yalnız yapmak istesem de onun ailesi de bu alışverişe katılmak istiyor. Böyle olunca da bir baskı hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Eşin senin istediklerini yaptığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama aile onu al bunu alma şeklinde karışırsa ortalık ta karışır ipin ucu eşinin elinde

Eşinle bu durumu konuş ve biraz baskın karakterli bir şekilde konuş, çünkü yarın öbür gün evlendiğiniz zaman daha farklı istekleri olabilir, sürekli size baskı yapabilirler. Önlemini böylece önceden almış olursun

En güzeli önce hep birlikte gidip görmek sonra sen ve eşin gidip alırsın aynı gün yapma olay çözülür sadece fikirlerini alırsın ailesinin tek gittiğinizde alırsınız

Bence baskı hissedip kendini üzme. Sen onların zevklerine güveniyorsan bırak onlarda size yardımcı olsun. Hem alışverişte bazen alacağın şeyi bilemezsin başka insanların yorumlarına ihtiyaç duyarsın, öyle düşün onlar belki senin işine yarayacak yorumlar yapacaktır

Bu tür durumlarda, hissettiğiniz baskıyı azaltmak için açık ve nazik bir iletişim kurmak önemlidir. Müstakbel eşinizle dürüstçe konuşarak, çeyiz alışverişinin sizin için ne kadar özel olduğunu ve bu süreci nasıl daha rahat ve anlamlı geçirebileceğinizi paylaşabilirsin. Aileyle birlikte alışveriş yapmanın zorlayıcı olduğunu belirterek, bazı bölümleri sadece eşinizle baş başa yapmanın mümkün olup olmadığını konuşabilirsin

Baskı hissetmek normaldir. Açık ve dürüst bir şekilde müstakbel eşinizle konuşarak, alışveriş sürecinde sizin ve ailenizin de rahat hissetmesini sağlayacak bir denge kurabilirsiniz. Ailelerle iletişimi açık tutarak, ortak bir anlayış geliştirmek iyi olabilir

Back