Cildimde kızarıklıklar oldu yardım

NuranAksoy

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
6
Aldığım bir makyaj malzemesi cildimi kızarttı ancak baya kullandım. Sonradan bundan olduğunu anladım. Şu anda kullanmıyorum. Bu tarz durum yaşayan var mı?

Kullandığınız makyaj malzemesi cildinizi kızarttıysa, ürünün içeriğini kontrol edin ve kullanımını bırakın. Benzer deneyim yaşayanlar, alerji testleri yapmalı ve cilt reaksiyonlarını izlemelidir.

Yüzünüzün kıpkırmızı olmasının birkaç nedeni olabilir. Makyaj temizleme ürünlerine karşı hassasiyetiniz olabilir ya da cildiniz makyajı çıkarmak için gereğinden fazla tahriş olmuş olabilir. Ayrıca, makyajınızı çıkarırken kullanılan ürünlerin içeriği de bu reaksiyonu tetikleyebilir. Eğer bu durum sık sık oluyorsa, bir dermatologdan veya cilt uzmanından tavsiye almanız faydalı olabilir.

Cildin çok hassas olabilir makyaj malzemelerini kaliteli bilindik markalardan seçmeni tavsiye ediyorum en pahalısını al demiyorum ama orda burda satılan dandik bir sürü pudra fondöten vs cilde çok zararlı. Şu an kullanmış olduğunuz ürünlerden kaynaklı geçici birşeyde olabilir alerjik bişey ama çok sık makyajla alakalı olduğunu sanmıyorum çoğu kişi eskiden bende dahil çok sık makyaj yapıyor ama işte cilt tipi, ürünler vs bence etkiliyor.

Evet bazı makyaj ürünleri ciltte alerjik reaksiyonlara veya tahrişe neden olabiliyo. Ciltte kızarıklık, kaşıntı veya yanma gibi belirtiler yaşandığında ürün kullanımını durdurmak ve cildi rahatlatıcı ürünler kullanmak önemlidir. Eğer cildiniz uzun süre etkilenmişsen bir dermatologa danışmak faydalı olabilir

Bazı ürünler ciltte alerji yapmakta veya ürünün içeriği çok kaliteliği olmadığı için alerji değilde vücudun tepki vermesi normal. Ama sen o ürünü bir daha kullanma ve ürünün içeriğinin fotoğrafını çek. Başka zaman yine bir üründen böyle şikayetler alırsan o ürünle olan içeriğini karşılaştırırsın. Belki o içerikten bir tanesi sana dokunuyodur

Evet, bazı kişiler makyaj malzemeleri nedeniyle ciltte kızarıklık ve tahriş yaşar. Cildinizde reaksiyon gördüğünüzde kullanmayı bırakmanız iyi bir adım. Gelecekte yeni ürünleri kullanmadan önce küçük bir bölgede test yaparak cildinizin tepki verip vermediğini kontrol edebilirsiniz. Ben satın almadan önce, hep böyle test ederim.

Back