Hayat Yolunda Başarısızım

Fatma Keleş

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Hayatta ne istediysem yapamadım bir türlü olmadı. Kendimden nefret etmeye başladım artık. Ne yapacağım?

Başarısızlığın nedenlerini tartmak ve yenildim dememek lazım. Mantık çerçevesinde üstüne giderek yeniliklere açık olun. Kendinizden nefret etmenize gerek yok

Kendinden nefret edersen işte o zaman gerçekten kaybedersin. Hayatta yaptığın şeylerde başarılı olamadıysan, bundan dolayı kendini suçlama, en azından denedim diye sevin. Denemeye cesareti olamayan insanlarla dolu bu hayat

Çok değerli bir abim çok hata yapan çok deneyendir ve herkesten çok bilir derdi. Önüne çıkan fırsatlarda korkma dene çünkü ne kadar çok denersen o kadar çok bilgi sahibi olursun. Ama ben yapamam beceremem deyip çekilirsen, yapıp yapamayacağını hiç bir zaman öğrenemezsin. Son olarak; Hayatım boyunca hata üstüne hata, hata ve hata yaptım bu yüzden başardım diyen Michael Jordan'ı hatırlatmak isterim.

Hayat insana çeşitli şanslar verir, sunar. Umudunu hiçbir zaman kaybetmemelisin. Ayrıca kendinden nefret etmekte neymiş lütfen canım öyle düşünme. Başarısızlık oldu diye kendinden nefret etmemelisin

Her halinle şükret. Senden daha kötüleri düşün. En azından buraya bağlanıp konu açacak bir enerjin ve imkanın var. İnan bu imkana bile sahip olmayanlar var. O yüzden pes etme, mücadele et. Denediklerin olmuyorsa, pes etmeye değil denemeye devam et.

Kendinize karşı nazik ve sabırlı olmanız önemlidir. Hayal ettiğiniz şeylere ulaşamamak hayal kırıklığı yaratabilir, ancak küçük adımlarla ilerlemek ve başarılarınızı kutlamak motivasyonunuzu artırabilir. Gerekirse, bir terapistten destek alarak duygularınızı yönetme ve hedeflerinize yaklaşma stratejileri geliştirebilirsiniz

Back