Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Editör
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Hindistancevizli kurabiyeler, pratik yapımı ve nefis tadıyla hem tatlı krizlerinizi dindirir hem de çay saatlerinizi şenlendirir. Ağızda dağılan dokusu ve hindistancevizinin kendine has aromasıyla bu kurabiye, tatlı sevenlerin favorisi olmaya aday.

hındıstan cevızlı kurabıye.webp

Malzemeler: Bu nefis kurabiyeleri yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit.

1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta beyazı
2 su bardağı hindistancevizi (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı vanilya özütü
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)

Hazırlık Süresi: Yaklaşık 15 dakika
Pişirme Süresi: 20-25 dakika

Adım Adım Hindistancevizli Kurabiye Yapımı:

1. Fırını Hazırlayın: Kurabiyelerinizi mükemmel pişirebilmek için öncelikle fırınınızı 170°C'ye ayarlayın ve önceden ısıtın. Fırınınız ısınırken, kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

2. Yumurta Beyazlarını Çırpın: Yumurtaların beyazlarını ayırarak geniş bir karıştırma kabına alın. Mikser ya da el çırpıcısı kullanarak yumurta beyazlarını köpük köpük olana kadar çırpın. Bu adım, kurabiyelerin hafif ve puf puf olmasını sağlar.

3. Kuru Malzemeleri Ekleyin: Çırpılmış yumurta beyazlarının içine toz şekeri ve vanilya özütünü ekleyin. Şeker tamamen çözülene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra hindistancevizi rendesini ve unu karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir şekilde karışana kadar karıştırın. Tuz ve tereyağını eklemeyi unutmayın; bu, kurabiyelere ekstra lezzet katacaktır.

4. Kurabiye Hamurunu Şekillendirin: Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda, bir çay kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Kurabiyelerin büyüme payı olduğunu unutmadan aralarında boşluk bırakmaya dikkat edin.

5. Kurabiyeleri Pişirin: Fırınınız yeterince ısındıysa, kurabiye tepsisini fırına koyabilirsiniz. Kurabiyeleri yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Altın rengini almaya başladıklarında fırından çıkarabilirsiniz. Kurabiyeler fırından çıktıklarında yumuşak olabilir, ancak soğudukça sertleşip mükemmel bir kıvam alacaklardır.

6. Servis ve Sunum: Kurabiyeleriniz tamamen soğuduktan sonra servis yapmaya hazırdır. Yanında bir fincan çay ya da kahve ile bu nefis hindistancevizli kurabiyelerin tadını çıkarabilirsiniz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serperek şıklık katabilirsiniz.
İpuçları ve Püf Noktaları:

• Hindistancevizi rendesi kullanırken taze ve aromatik olmasına dikkat edin. Bayat hindistancevizi kurabiyelerinizin tadını olumsuz etkileyebilir.

• Yumurta beyazlarını çırparken kase ve mikser uçlarının temiz ve kuru olmasına dikkat edin. Aksi takdirde yumurta beyazları istediğiniz kıvama gelmeyebilir.

• Vanilya özütü yerine dilerseniz limon kabuğu rendesi de ekleyerek kurabiyelerinize farklı bir aroma katabilirsiniz.

• Kurabiyelerin üzerine eritilmiş çikolata gezdirerek sunumunu daha da şık hale getirebilirsiniz.
Hindistancevizli kurabiyeler, yapımı oldukça kolay ve hızlı bir tatlı alternatifi olarak mutfağınızda her zaman yer alacak. Özel günlerde, çay saatlerinde ya da tatlı krizlerinizi bastırmak için ideal bir seçenek. Tazeliğini uzun süre koruyan bu kurabiyeleri dilerseniz kapalı bir saklama kabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Hindistan cevizli çikolatayı ben çok severdim ama bu tarifi gördükten sonra birkaç kez yaptım. hindistan cevizli çikolatadan çok daha iyi. Bu kurabiyeyi mutlaka deneyin gerçekten çok leziz tavsiye ederim.

Hindistan cevizli kurabiye yaparken o tatlı aromayı çok sevdim. Un, şeker ve hindistan ceviziyle hamuru hazırladım. Yuvarlayıp fırına verdiğimde evin her yeri o güzel koku ile doldu. Dışı hafif çıtır, içi yumuşak oldu

Back