İkna Kabiliyeti

biricik

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Birinin sizinle aynı fikirde olmaması sizi nasıl etkiliyor karşı tarafı ikna edebilmek için hangi yöntemleri uyguluyorsunuz? Benim hiç ikna kabiliyetim yok ya

Fikir ayrılığı beni düşündürür, karşı tarafı dinler ve mantıklı sebepler sunarım. Empati kurarak, ortak noktalar bulmaya çalışırım. Sonucundada çoğunlukla başarılı olurum. 🙂

Onun hislerini duygusunu anlayıp yoğunlaşır isen bi nebze ikna edersin ama gerek yok her bireyin kendine özgü karakteri var farklı fikirler bence güzelliği getirir

Fikirlerimiz farklı bile olsa, onun fikrini savunur gibi savunup çok ağırdan ben kendi fikrime olayı çekmeye çalışırım. Belki ikna kabiliyeti için değişik bir yöntem ama bu hep etkili olmuştur bende 🙂

Karşı tarafla konuşurken net ve olumlu olursan. Ayrıca konuşmanla sempatisini kazanırsan bu hem ikna edici olur hem sağlıklı bir görüşme olur

Birinin aynı fikirde olmaması beni düşündürür, ama farklı bakış açılarına saygı duyarım. Karşı tarafı ikna etmek için açık ve mantıklı bir şekilde iletişim kurar, empati yapar ve ortak noktalar bulmaya çalışırım. İkna yeteneğini geliştirmek için dinleme ve etkili argümanlar oluşturma pratiği yapabilirsin

Back