Kadınlara Hak Edilen Değer Veriliyor Mu?

Fatma

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Ülkemizde sizce kadınlara hak ettikleri değerler veriliyor mu? Benim gözlemim hangi şehirde ve mahallede yaşadığınıza göre değer veriliyor veya verilmiyor diye bir ayrım yapılabilir.

Birçok kadın çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor ve eşit haklar konusunda hala mücadele ediyor. Ancak, şehirlerde ve mahallelerde toplumsal normlar ve eğitim seviyeleri farklılık gösterdiği için, bu durumun değişkenlik gösterebildiğini kabul etmek gerekir. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla eğitim ve farkındalık geliştirmek, tüm kadınlara eşit değer verilmesine katkıda bulunabilir.

Eğitimle alakası olabilir. Kadına değer vermeyen insan kendisine de değer vermez. Annelerden yola çıkarak bütün kadınlara değer verilmelidir

Kadınlar olarak günümüzde öyle güzel konumlardayız öyle güzel yerlerdeyiz ki duydukça gurur duyuyorum. Başka kadınların başarılarını sanki kendi başarım gibi mutlulukla seyrediyorum dinliyorum. Ama tabii değer göstermeyen, değer verilmeyen yerlerde var. Malesef bu yüzyıllar geçsede değişmeyecek bir şey

Maalesef kadınlara değer verilmiyor çünkü sürekli kadınları eleştiren ya da gelişmelerine engel bir topluluk var. Hatta aynı şeyi erkek yapınca sorun yok ama kadın yapsa direk karşı çıkarlar. Bunun nedeni de bence toplumun kendini eğitememiş olması ve kadınların değerini bilmemesi. Kadınlar olmasaydı insanlar da olmazdı.

Kadınlara hak edilen değer verilmesi, toplumun kültürel normlarına, yasal düzenlemelere ve bireysel tutumlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir ve bu ülkemizde tartışılır gibi

Ülkemizde kadınlara verilen değer, şehir ve mahalleye göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, toplumsal cinsiyet eşitsizliği hala bir sorun olabilir. Ancak, kadın hakları konusunda yapılan farkındalık çalışmaları ve yasalar, bu durumu iyileştirmeye yönelik adımlar atmaktadır. Her bireyin eşit haklara sahip olması için sürekli çaba ve eğitim gereklidir

Back