Karnabahar Pizzası Tarifi

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Malzemeler:

1 orta boy karnabahar
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri (veya kaşar peyniri)
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 çay kaşığı kekik
Tuz ve karabiber

Üzeri için:

1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Birkaç dilim mantar
1 avuç siyah zeytin
1 avuç rendelenmiş mozzarella peyniri
İsteğe bağlı: taze fesleğen, cherry domates

karnıbahar pızza .webp

Adım 1: Karnabahar Tabanının Hazırlanması

Karnabaharı küçük parçalara ayırıp robotta incecik doğrayın ya da rendeleyin. Rendelediğiniz karnabaharı bir tencereye alın ve 5 dakika kadar buharda pişirin. Karnabaharın fazla suyunu bir bez yardımıyla iyice sıkın. Bu adım çok önemli çünkü tabanın gevrek olması için fazla suyun çıkması gerekiyor. Buharda pişen ve suyu iyice sıkılmış karnabahara, rendelenmiş peyniri, yumurtayı, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın. Tüm malzemeleri güzelce yoğurarak hamur kıvamına getirin.

Adım 2: Pizza Tabanının Şekillendirilmesi ve Pişirilmesi

Fırını 200°C'ye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız karnabahar hamurunu tepsiye yayın ve bir spatula yardımıyla ince bir pizza tabanı şekli verin. Tabanı fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin, kenarları altın rengi alana kadar pişmesi önemlidir.

Adım 3: Sosun Hazırlanması

Bir kasede domates salçasını, zeytinyağını, rendelenmiş sarımsağı, kekik ve tuzu karıştırarak pizza sosunu hazırlayın.

Adım 4: Pizzanın Üzeri

Fırından çıkan pizza tabanına hazırladığınız sosu sürün. Üzerine dilimlenmiş kırmızı ve yeşil biber, mantar, zeytin ve rendelenmiş mozzarella peyniri serpin. İsteğe bağlı olarak cherry domates ve taze fesleğen yaprakları ekleyebilirsiniz.

Adım 5: Son Pişirme

Pizzanızı tekrar fırına verin ve peynirler eriyip üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin. Fırından çıkarınca dilimleyip servis yapın.

Püf Noktaları

Karnabaharın suyunu iyi sıkın: Tabanın gevrek olması için karnabaharın suyunu sıkmak çok önemlidir. Bez veya havlu yardımıyla iyice sıkın. İnce taban: Tabanı ne kadar ince yaparsanız o kadar çıtır olacaktır. Malzemeleri eşit dağıtın: Üzerine eklediğiniz malzemelerin eşit pişmesi için düzgünce yerleştirin. Ekstra çıtırlık: Eğer daha çıtır bir pizza istiyorsanız, tabanı fırında önceden biraz daha uzun süre pişirebilirsiniz.

Karnabahar pizzası hem hafif hem de düşük kalorili bir alternatif sunar. Üzerine sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

Böyle pizzaya ilk defa denk geldim. Karnabahar ile yapılan pizza gerçekten enteresan ve inanır mısınız ilgimi değişik bir şekilde bayaha çekti. Mutlaka deneyeceğim

Düşük kalorili ve hafif bir yemek olduğundan dolayı bir çeşit olarak karnabahar pizzası yapılabilir

Patates ile olan pizza da var bunu sevmezseniz onu da deneyebilirsiniz. Ama karnabahar pizzasını bi deneyin derim, önyargıyla yaklaşmadan tarifi yapın evinizde

Karnabahar pizzası glütensiz ve düşük karbonhidratlı bir alternatif sunuyor. Karnabaharın kıvamı harika, üzerine istediğin malzemeleri ekleyerek lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz

Karnabaharı genellikle yemeğini yapıp yeriz fakat benimde ilginç bulduğum bu tarifte pizzasını deniyorlar. Daha önce bu şekilde pizzayı hiç yapmadım ve yemedim. Bu tarif ilginç geldiği için deneyeceğim.

Karnabahar pizzası yaptığımda aslında klasik pizzadan farklı bir deneyim yaşıyorum. Karnabahar tabanı hafif ve çıtır bir doku sağlıyor. Üzerine eklediğim domates sosu, peynir ve sebzelerle birleştiğinde harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Hem sağlıklı hem de düşük karbonhidratlı bir alternatif olduğu için kendimi daha iyi hissediyorum

Karnabahar pizzası tarifini denemek harika bir deneyimdi. Karnabaharı haşlayıp robotta çekerek hamur haline getirdim. Üzerine domates sosu peynir ve istediğim sebzeleri ekledim. Fırında pişirirken evin kokusu muhteşemdi diyebilirim.

Back