Motiveye Ihtiyacım Var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nuriş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nuriş

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Ben sürekli çevremdekileri eşim dostum arkadaşlarım herkesi motive ediyorum ama kimseden aynı karşılığı alamıyorum kendi kendimi nasıl motive edebilirim?

Kendi hedeflerinize odaklanın, küçük başarılarınızı kutlayın ve kendinizi ödüllendirin. Kendinize değer verin.

Muhtemelen hassas, ince düşünen iyi bir insansınız. Fakat eğer çevreniz haketmiyorsa o kadar ince düşünceli birisi olmayın. Karşılık bekleyerek yapmasanız bile siz başkalarını motive ediyor ama karşılık bulamıyorsanız demekki ortada bir tuhaflık vardır. Sizi motive edecek kimse yoksa, bir aynanız vardır. Aynada kendinzle konuşabilirsiniz. Bu delilik değil son çaredir 🙂

Çevremdekilere sürekli destek olsam da karşılık alamadığımda, kendi içsel motivasyonuma odaklanıyorum. Kendime hedefler koyarak ve küçük başarıları kutlayarak kendimi motive ediyorum. Bu, kendime değer vermemi sağlıyor

Zorluklardan yorulduğunda ya da başarısız olduğunda kimse seni kurtamayacak seni kimse ayağa kaldırmayacak. Bunu sen KENDİN yapacaksın

Kendini motive edebilmek için içsel kaynaklarına yönelmen önemli. Kendi başarılarını ve güçlü yönlerini tanı, kendine hedefler koy ve küçük zaferleri kutla. Ayrıca, kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kendine zaman ayır ve kişisel gelişimine odaklan. Bu şekilde, başkalarından gelen motivasyon eksikliğini kendi içsel kaynaklarınla dengeleyebilirsin

Kendinizi motive etmek için kişisel hedefler belirleyebilir ve bunlara odaklanabilirsiniz. Kendi başarılarınızı kutlamak, günlük olumlu alışkanlıklar geliştirmek ve kendinize zaman ayırmak da destekleyici olabilir

Bu seninle alakalı bir durum. Sen insanları çok fazla motive edersen ve uzun sürece bu tek taraflı devam ederse, 2 tarafta böyle devam eden bir ilişkiye alışır. Sen bu ilişkilerde hep motive eden, karşındakilerde motive edilen taraf olur

Back