Para Biriktiremiyorum

Tepki
0
Ödül
1
Para biriktirmek istiyorum bir türlü yapamıyorum kimle konuşsam kenarda köşede parası var ben geldiği gibi harcıyorum. Nasıl yapabileceğim hakkında bilgisi olan yol gösterecek biri var mı?

Küçük hedeflerle başlayabilirsin. Her ay belirli bir miktarı bir kenara ayırmayı dene. Düzenli alışkanlık oluşturmak önemli.

Ayşegülün dediği gibi gelirini, yaşantını, harcamalarını bilmeden bir yorum yapmak doğru olmaz. Ama bunları bilmeden diyeceğim tek şey kendini düşün, boş yere para harcadığın bir israf yeri var mı diye sor kendine eğer varsa onlara para harcamayı bitir

Kendine eğer imkan varsa ek gelirler oluşturabilirsin. Ufak tefek yatırımlar ile şansını da deneyebilirsin. Yaptığın veya yapacağın yatırımlar belki seni anlık olarak para kazanmanı sağlamayabilir ama gelecek için bir birikiminin olmasını sağlayabilir

Bu devirde para biriktirilmiyor ya bireysel emeklilik yapacak ya da kısacaksin birşeylerden. Ama asgari ücretle para biriktiren görmedim ben. Para biriktiren varsa da asosyal her gün evden işe ,işten eve gidip gelen birisi biriktirir herhalde

Para biriktirmek için bütçe yapabilir ve harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Belirli bir tasarruf hedefi belirlemek ve gelirinizin belirli bir kısmını otomatik olarak birikim hesabına aktarmak etkili olabilir

Back