Pazar Mı Market Mi?

Selma

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Arkadaşlar sizce pazara mı gitmeliyiz yoksa markete mi? Eskiden pazara gitmek istemezdim ama şuanda ekonomik olmasının yanı sıra daha iyi ve taze ürünlerin pazara geldiğini düşünüyorum. Sizler ne yapıyorsunuz acaba?

Mevcut zamanda pazar ve market fiyatları arasında uçurum yok artık fiyatlar yakın. Tazelik açısından pazar biraz önde geliyor ama seçme konusunda market daha cazip. Yerine göre ikisinede gidilmelidir

Pazarda şöyle bir şey var, kapanış saatlerine doğru yani akşam üstü gidersen fiyatlarda bi tık azalma görürsün. Tabii çok aşırı bir fark olmaz

Hangi market olduğu önemli. Bazı marketlerdeki ürünler uygun olsa da tadı yerinde olmuyor. Pazarlar içinde durum aynı ama pazardaki meyve sebze alternatifi bir markete göre genellikle daha fazla olduğu için aradığın lezzeti pazarda bulma ihtimalin daha yüksek

Paketli gıda için market, meyve sebze için pazar daha mantıklı. Özellikle pazar yeri evinizin yanındaysa çok şanslısınız. Ama markette de en azından istediğini seçiyorsun.

Alternatif bir seçenek sunayım. Eğer bahçen varsa bahçede eğer yoksa saksıda bile kendi meyve sebzeni azda olsa yetiştirip yiyebilirsin 🙂

Pazar, genellikle taze ve ekonomik ürünler sunar, ancak marketler daha geniş bir ürün yelpazesi ve daha kolay erişim sağlar. Tercih kişisel ihtiyaçlara ve pratiklik faktörlerine bağlıdır. İkisini de deneyip hangisinin sizin için daha uygun olduğunu görebilirsin

İhtiyaçların hangisinde varsa ona gitmelisin. Ama illaha bir tercih istiyorsan pazarda daha çok seçenek var çünkü pazarın genellikle odak noktası sadece meyve sebzedir

ben bu olaya şu şekılde bakıyorum
Pazar taze ürünlerle dolu ve genelde daha uygun fiyatlı, ama markette her şey daha düzenli ve bulması kolay. İkisi de kendi yerinde iyi, hangisini tercih ettiğin önemli.

4o mini

Back