- Tepki
- 0
- Ödül
- 36
Malzemeler:
Adım 1: Sebzelerin Hazırlanması
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Havuç, tatlı patates ve kabağı soyun. Sebzeleri küçük parçalara doğrayın. Brokoliyi de küçük çiçekler halinde ayırın. Sebzeler ne kadar küçük kesilirse, o kadar hızlı pişerler ve püre yapmak daha kolay olur.
Adım 2: Sebzelerin Buharda Pişirilmesi
Bir tencereye su ekleyin ve üzerine bir buharlama sepeti yerleştirin. Buharda pişirme, sebzelerin besin değerlerini koruması açısından çok faydalıdır. Eğer buharlama sepetiniz yoksa sebzeleri az suyla haşlayabilirsiniz.
Buhar sepetine doğradığınız sebzeleri yerleştirin. İlk önce sert sebzelerden başlayın (havuç, tatlı patates), çünkü bunların pişmesi daha uzun sürer. Yaklaşık 10 dakika buharda pişirin, ardından kabak, brokoli ve kırmızı biberi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Adım 3: Sebzelerin Püre Haline Getirilmesi
Sebzeler piştikten sonra bir kaseye alın. İsterseniz bir çay kaşığı zeytinyağı veya tereyağı ekleyebilirsiniz. Sebzeleri blenderdan geçirin ya da ezici ile iyice ezerek püre kıvamına getirin. Eğer daha yumuşak bir püre isterseniz, sebzelerin pişirdiğiniz suyundan biraz ekleyebilirsiniz.
Adım 4: Servis
Pürenin kıvamını bebeğinizin damak zevkine göre ayarladıktan sonra renkli ve besleyici sebze püresini miniklere sunabilirsiniz. Bu karışım, özellikle bebeklerin vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacak bir öğündür. Renkli görünümüyle bebeklerin ilgisini çeker!
Püf Noktaları:
- 1 adet havuç
- 1 adet tatlı patates
- 1 adet kabak
- 1 adet brokoli (küçük bir baş)
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su (sebzeleri buharda pişirmek için)
- İsteğe bağlı: bir çay kaşığı tereyağı (1 yaş üzeri bebekler için)
- Bir tutam kimyon (bebek 1 yaşını geçtiyse)
Adım 1: Sebzelerin Hazırlanması
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Havuç, tatlı patates ve kabağı soyun. Sebzeleri küçük parçalara doğrayın. Brokoliyi de küçük çiçekler halinde ayırın. Sebzeler ne kadar küçük kesilirse, o kadar hızlı pişerler ve püre yapmak daha kolay olur.
Adım 2: Sebzelerin Buharda Pişirilmesi
Bir tencereye su ekleyin ve üzerine bir buharlama sepeti yerleştirin. Buharda pişirme, sebzelerin besin değerlerini koruması açısından çok faydalıdır. Eğer buharlama sepetiniz yoksa sebzeleri az suyla haşlayabilirsiniz.
Buhar sepetine doğradığınız sebzeleri yerleştirin. İlk önce sert sebzelerden başlayın (havuç, tatlı patates), çünkü bunların pişmesi daha uzun sürer. Yaklaşık 10 dakika buharda pişirin, ardından kabak, brokoli ve kırmızı biberi ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. Sebzeler tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Adım 3: Sebzelerin Püre Haline Getirilmesi
Sebzeler piştikten sonra bir kaseye alın. İsterseniz bir çay kaşığı zeytinyağı veya tereyağı ekleyebilirsiniz. Sebzeleri blenderdan geçirin ya da ezici ile iyice ezerek püre kıvamına getirin. Eğer daha yumuşak bir püre isterseniz, sebzelerin pişirdiğiniz suyundan biraz ekleyebilirsiniz.
Adım 4: Servis
Pürenin kıvamını bebeğinizin damak zevkine göre ayarladıktan sonra renkli ve besleyici sebze püresini miniklere sunabilirsiniz. Bu karışım, özellikle bebeklerin vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayacak bir öğündür. Renkli görünümüyle bebeklerin ilgisini çeker!
Püf Noktaları:
- Sebzelerin Kesilme Şekli: Sebzeleri küçük parçalara doğrayın. Bu, pişme süresini kısaltır ve püre haline getirmeyi kolaylaştırır.
- Buharda Pişirme: Buharda pişirme yöntemi, sebzelerin vitamin ve mineral değerlerinin kaybolmasını engeller. Eğer buharlama sepetiniz yoksa, sebzeleri az suyla haşlamaya özen gösterin ve haşlama suyunu pürede kullanın.
- Kıvam Ayarı: Bebeğinizin püreyi nasıl sevdiğine göre kıvamı ayarlayabilirsiniz. Daha akışkan bir kıvam isterseniz, haşlama suyundan azar azar ekleyin.
- Tatlandırıcı Eklemeleri: Bebeğiniz 1 yaşını geçtiyse, püreye çok az tereyağı ve kimyon ekleyebilirsiniz. Bu, pürenin lezzetini zenginleştirir.
- Sebzelerin Seçimi: Sebzeleri mevsimine göre seçmeye özen gösterin. Taze ve organik sebzeler, bebekler için daha sağlıklı olacaktır.