Rengarenk Sebzeli Mini Pizzalar

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
🌈 Malzemeler:

• 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Sos için:

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:

• 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 küçük kabak
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 kase rendelenmiş mozzarella peyniri (veya kaşar peyniri)
  • Taze fesleğen yaprakları (isteğe bağlı)
  • Tuz, karabiber

sebzelı pızzalar.webp

Adım 1: Hamurun Hazırlanması

Ilık suyu bir kaba alın ve içine kuru maya ile şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika kadar bekleyerek mayanın aktifleşmesini sağlayın. Mayalı karışıma un, tuz ve zeytinyağını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir örtü ile kapatıp ılık bir yerde yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakın.​

Adım 2: Sebzelerin Hazırlanması

Biberleri, kabağı ve patlıcanı ince dilimler halinde doğrayın. Sebzeleri bir tavada hafif zeytinyağı ile 3-4 dakika soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Adım 3: Pizza Sosunun Hazırlanması

Bir kasede domates salçasını su, zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuz ile karıştırarak sosu hazırlayın.

Adım 4: Mini Pizzaların Şekillendirilmesi

Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın ve küçük toplar halinde ayırın. Her bir hamur parçasını avuç içinde yuvarlayın ve merdane yardımıyla küçük yuvarlaklar açın. Hamurların üzerine hazırladığınız domates sosunu sürün.

Adım 5: Sebzelerin Yerleştirilmesi

Sotelediğiniz sebzeleri mini pizzaların üzerine renkli ve düzenli bir şekilde yerleştirin. Üzerine rendelenmiş mozzarella peynirini serpin.

Adım 6: Pişirme

Fırını 200°C’ye ısıtın. Mini pizzaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve 15-20 dakika boyunca pişirin. Hamurun altı ve peynirler iyice kızardığında pizzalar hazır olacaktır.

Adım 7: Servis

Fırından çıkan pizzaların üzerine taze fesleğen yaprakları serpiştirin ve hemen servis yapın.

İpucu: İsterseniz pizzalarınızı daha zengin hale getirmek için mantar, zeytin ya da mısır ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sevdiğiniz baharatlarla pizzalarınızı kişiselleştirmekten çekinmeyin.

Hem pizza seviyorsanız hem de sağlıklı olmasını istiyorsanız gerçekten aradığınız tarif bu tarif diye düşünüyorum. Çok sık pizza tüketiyorsanız da ara sıra da olsa daha sağlıklı olan bu halini tercih edebilirsiniz

Pizzayı sürekli tüketiyorsanız gerçekten bu bir sağlık için olumsuz etkisi olan bir şey. Eğer sebzeli ve sağlıklı şekilde yemek istiyorsanız bu tarifi deneyin. Diğer zararlı malzemeler ile yemeye alışıksanız bu tarifi pek beğenmeyebilirsiniz ama inanın güzel oluyor

Görünüş olarak benim çok içime sinmedi ama sağlıklı olduğu konusunda hemfikiriz diyebilirim. Sırf sağlıklı olduğu için bir gün deneyeceğim bu sebzeli mini pizzayı

Pizzayı çoğu insan sever ama içindeki sağlıksız bir sürü malzemeyle yapılınca insan yediğine bazen pişman oluyor. Özellikle kalitesiz sucuk salam sosis varsa eyvah. Bunun için pizzayı sebzeli bir şekilde yapabilirsiniz.

Rengarenk sebzeli mini pizzalar yapmak için önce hamur hazırlayın ya da hazır hamur kullanın. Üzerine domates sosu sürün, renkli biberler, mantar ve zeytin dilimleri ekleyin. Gerçekten beğeneceğiniz bir pizza olacaktır

Back