Sosyal Fobi

Fiyonkmakarna

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Sosyal fobim var. Birkaç arkadaşım var telefonda gayet iyi konuşuyorum, şakalaşıyorum, eğleniyorum ama beni dışarda görüşmek için çağırdıklarında kendimi çok kötü hissediyorum karnıma kramplar giriyor bahaneler bulmaya çalışıyorum. Nasıl aşabilirim bu durumu yardımcı olabilecek birileri var mı?

Ne anlamda kötü oluyorsun onu anlamadım senin kötü olmanı sağlayan ne. Yani onların yanına gidince hissettiğin şeyler ne ? Değişik bir durum bence destek alınmalı gibi duruyor

Sosyal fobiyi aşmak zaman alabilir, ancak bazı stratejiler sana çok fazla yardımcı olabilir. Küçük adımlarla sosyal etkileşimlere başlamak iyi olacaktır örneğin önce telefon veya video görüşmeleri yaparak başlayabilirsin. Rahatlatıcı teknikler kullanabilirsin. Yani mesela derin nefes egzersizi gibi

Öyle olması normal. Ama şöyle düşün bir tek sen bu problemle başa çıkmıyorsun. Ve daha önce bu yaşadığın problemi yaşayıp bu engeli aşanlar oldu ve sende onlar gibi sosyal fobini yenebilirsin

Eğer kendin evde veya çevrendeki arkadaşlarınla yardımlaşıp sosyal fobini yenmeyi deneyip, başaramadıysan, uzman birinden destek almalısın. Hayatta sosyal fobi gerçekten önemli

Sosyal fobiyle başa çıkmak zor olabilir. Telefonda rahatken dışarıda zorlanıyorsan, küçük adımlarla başlayabilirsin. Örneğin, kısa ve daha az kalabalık ortamlarda buluşmak işe yarayabilir.

Back