Sosyal Medya Ne Kadar Gerçek?

aslı

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Günümün çoğu zamanı monoton bir şekilde geçerken bazen gittiğim değişik yerleri sosyal medyada paylaşıyorum. Ancak son zamanlarda fark ettim ki herkes sanki benim çok gezdiğimi düşünüyor. Halbuki durum tam tersi. Bu da bir nevi sosyal medyayı sorgulamamı sağladı. Sizce sosyal medya ne kadar gerçek? Paylaşımlarıma devam etmeli miyim acaba?

Bazı insanlar özendiği yaşayamadığı hayatı çeşitli şekilde sosyal medyada yaşıyor gibi yapıp yansıtıyor. Bu genelde kıskançlıkla alakalı diye düşünüyorum

İnsanların ne düşündüğünü boşver sen hayatta yapmak istediğin neyse onu yap. Sadece bunu yaparken başkalarına zarar verirsen işte o zaman durdur kendini. Onu dışında insanlar şuun demiş bunu demiş boşver gitsin

Sosyal medya genellikle idealize edilmiş bir yaşam sunar ve gerçekliği yansıtmayabilir. Paylaşımlarınızda, gerçek yaşamınızı ve duygularınızı yansıtmak yerine, sosyal medyada öne çıkan anları veya idealize edilmiş görüntüleri paylaşabilirsiniz. Bu, bazen yanlış anlamalara veya beklentilere yol açabilir. Sosyal medyada ne paylaşacağınıza karar verirken, kendi rahatlığınızı ve gerçekliğinizi göz önünde bulundurmalısınız

Sosyal medya genellikle gerçeklikten bir kesit sunar ve bazen yanıltıcı olabilir. Paylaşımlarınızın sizin gerçek deneyimlerinizi yansıtıp yansıtmadığını değerlendirmek önemlidir. Sosyal medyada paylaşım yaparken kendi rahatlık seviyenizi ve amacınızı göz önünde bulundurmanız, size daha tatmin edici bir deneyim sunabilir

Back