Stres Ile Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Azra
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Azra

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
16
Son zamanlarda özellikle hayata yetişme konusunda aşırı bir stres yaşıyorum. Hatta hiçbir şeye yetişemiyormuşum gibi hissediyorum. Son zamanlarda ciddi ciddi psikoloğa gitmeyi dahi düşünmeye başladım. Sizin stres ile başa çıkma konusunda tavsiyeleriniz var mı?

En ufak şeyleri bile takıyorsun sanırım işte bu kişiyi sağlığından eder. Pozitif düşünmek lazım çok büyük olmayan şeylerde yoksa hayat stres ve sıkıntıdan öteye gitmez

Aslında en ufak şeyleri değil ama bazen dediğin gibi o bile oluyor. İstem dışı tabi. Doğru diyorsun pozitif düşünmek lazım, iyi düşün iyi olsun diye bir söz var çok doğru

Kendini bişeylerle oyalarsan stresi bile unutursun. En stresli olduğun anda belkide en yakın arkadaşınla konuşmalısın, en sevdiğin şeyleri yapmalısın, stresi bilinçaltında unutturmalısın

Psikoloğa gitmek bilmiyorum ben pek istemem öyle şeyleri. Ama senin için gerekliyse de gitmeni öneririm. Çevrende aynı problemleri yaşayan biri var mı?

Stresle başa çıkmak için, düzenli egzersiz yaparak endorfin salgılayabilir ve rahatlama sağlayabilirsiniz. Zihinsel rahatlama için meditasyon veya derin nefes alma tekniklerini deneyebilirsiniz. İşlerinizi organize etmek ve önceliklendirmek, stresinizi azaltabilir. Sosyal destek almak, yani ailenizle veya arkadaşlarınızla konuşmak da rahatlamanıza yardımcı olabilir

Stresle başa çıkmak için düzenli egzersiz yapman, meditasyon veya derin nefes alma tekniklerini uygulaman, zaman yönetimi stratejileri geliştirmen ve gerektiğinde profesyonel destek alman gerekir. Kendinizi zorlayıcı görevlerden arındırarak ve küçük hedefler koyarak daha yönetilebilir bir yük oluşturabilirsiniz

Back