Yeşil Detoks Çorbası

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Malzemeler:
1 adet kabak
1 avuç ıspanak
1 adet brokoli (küçük bir baş)
1 adet yeşil biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı sebze suyu (veya su)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1 avuç taze nane veya maydanoz (isteğe bağlı)

yesıl detoks corbası.webp

Adım 1: Sebzelerin Hazırlanması

Kabak, yeşil biber ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Brokoliyi küçük çiçekler halinde ayırın. Ispanakları iyice yıkayın ve iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.

Adım 2: Sebzelerin Kavrulması

Bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif pembeleşince kıyılmış sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Ardından doğradığınız kabak, yeşil biber ve brokoliyi ekleyin. Sebzeleri birkaç dakika kavurun.

Adım 3: Sebze Suyu Eklenmesi

Kavrulan sebzelerin üzerine sebze suyunu (veya normal suyu) ekleyin. Tuz, karabiber ve zerdeçalı da ekleyerek kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

Adım 4: Ispanağın Eklenmesi ve Blenderdan Geçirme

Çorba kaynadıktan sonra, doğradığınız ıspanakları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Ispanaklar yumuşadıktan sonra, çorbayı ocaktan alın ve blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

Adım 5: Servis

Blenderdan geçirdiğiniz çorbayı tekrar ocağa alın ve bir taşım daha kaynatın. İsteğe bağlı olarak, üzerine taze nane veya maydanoz ekleyerek servis yapın.

Püf Noktaları

Taze sebzeler kullanmak çorbanın lezzetini artırır. Çorbayı daha kremamsı bir kıvama getirmek için bir miktar badem sütü veya hindistancevizi sütü ekleyebilirsiniz. Zerdeçal hem renk katacak hem de çorbanın anti-inflamatuar özelliklerini artıracaktır. Çorbayı hemen servis etmezseniz, yeniden ısıtırken kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyebilirsiniz.

Yeşil detoks çorbası, sağlıklı ve hafif bir seçenektir. Bu çorba, vitamin ve mineral açısından zengindir ve detoks etkisi sağlar. Yapabilirsiniz.

Detoks çorbası için öneri isteyenler kabaklı olan bu yeşil detoks çorbasını yapabilir. Kabağı seviyorsanız gerçekten güzel bir çorba

Yeşil detoks çorbası vücudu temizlemeye yardımcı olur ve sindirimi destekler. Bol sebze içerdiğinden vitamin ve mineral kaynağıdır. Cildin sağlığını artırır enerjinizi yükseltir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Hafif ve besleyici bir seçenek olduğu için diyetinize katkı sağlar. Taze ve sağlıklı bir yaşam için harika bir tercih

Yeşil detoks çorbası, taze sebzelerle dolu, besleyici ve ferahlatıcı bir seçenek. Sindirimi desteklerken vücudu arındırır. Hem lezzetli hem sağlıklı bir çorba

İçinde kabak, ıspanak, brokoli, yeşil biber gibi faydalı sebzeler ve soğan sarımsak zerdeçal gibi diğer faydalı malzemeler var. İsteğe göre nane veya maydanoz da içine konuluyor. Gayet faydalı bir yeşil detoks çorbası.

Özellikle hafif bir akşam yemeği veya atıştırmalık olarak harika bir seçim. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimseyenler için mükemmel bir alternatif diyebilirim

Yeşil detoks çorbası hazırlamak benim için bir terapi gibiydi. Ispanak, pazı, brokoli ve bezelyeyi bir araya getirip haşladım. Blenderdan geçirirken o yeşil rengin canlılığı içimi açtı. Üzerine limon sıkıp biraz zeytinyağı ekleyince lezzeti katlandı. Hem hafif hem de besleyici bir çorba oldu.

Back