Yeterince Bakım'mı? Abartı Bakım mı?

afrakorkut

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
6
Bazı insanlar yeterince bakımı uygun görüyor ancak bazı insanlarda bakım işini bir hastalıkmış gibi abartıyor sizce bu kadar abartılmalı mı? yoksa yeterince bakımlı olmak yetiyor mu?

Yeterince bakımımı yapıyorum ve en ideali bu. Diğer türlü atıyorum abartı makyaj yaptım diyelim, hangi boya fabrikasından çıktın diye dalga geçenler bile oluyor

Herşeyden önce kendini baştan aşağı beğenmelisin ve unutmamak gerekir ki kimse mükemmel değildir. Daha sonra kendini tanıman gerek, sana yakışan renkleri, giyim tarzını belirlemen gerekir ve cilt bakımını da sağlığını düşünerek yapman gerekir bu kadarı yeter daha ne olsunnn☺️

yeterli düzeyde bakım yapmak, sağlıklı ve kendinden emin hissetmek için genellikle yeterlidir. Abartıya kaçmak, gerçek bir fayda sağlamayabilir ve hayat kalitesini düşürebilir.

Abartı bakım yapıldığı zaman normalde faydalı olan ürünler daha fazla daha sık kullanılınca insana negatif olarak geri dönüyor. Fazla abartmadan düzenli ve yeterli bakım her zaman en iyisidir

Abartı, gösteriş ve şatafat cehaletten kaynaklanan aşağılık kompleksini gizleme çabasıdır.Tabii bireyselliğini ifade etmek için de yapıyor olabilir. O belli olur genel hal ve tavırlarından.

Bakımın abartılı olup olmaması kişisel tercihlere bağlıdır. Yeterince bakım yapmak, cilt sağlığı ve kişisel rahatlık için genellikle yeterlidir. Ancak bazı insanlar, kendilerini daha iyi hissetmek veya estetik standartlara uymak için daha fazla zaman ve çaba harcayabilirler. Önemli olan, kişinin kendine uygun dengeyi bulmasıdır

Bakım kişisel bir tercih ve ihtiyaca göre değişir. Bazı insanlar bakım ritüellerini stres azaltıcı bir araç olarak görebilir, diğerleri ise daha minimal bir yaklaşımı tercih eder. Önemli olan kendini rahat ve sağlıklı hissetmek e bu da herkesin kendi standartlarına bağlı olarak değişir.

Her şeyin fazlası zarar. En iyi şeyin de en kötü şeyinde fazlası ya zarar oluyor ya da daha zararlı oluyor. Yeterince bakım yapman yeterli

Back