Yulaflı Kurabiye Tarifi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Editör
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Yulaflı kurabiye, hem sağlıklı malzemelerle hazırlanan hem de lezzetli bir atıştırmalık olarak favorilerden biridir. Özellikle kahvaltıda ya da gün içinde enerji veren bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek.
Yulaflı kurabiye, içerdiği lifli yapısı ile tok tutar ve doğal tatlılığıyla tatlı krizlerinize sağlıklı bir çözüm sunar. İster kuru meyvelerle, ister çikolata parçaları ile zenginleştirin,

yulaflı kurabıye.jpg

Malzemeler:

• 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı tam buğday unu (ya da beyaz un)
  • 1 çay bardağı esmer şeker (ya da beyaz şeker)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı ya da hindistancevizi yağı)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı doğranmış ceviz ya da fındık (isteğe bağlı)
  • Bir tutam tuz

Hazırlık Süresi: Yaklaşık 15 dakika

Pişirme Süresi: 12-15 dakika

Adım Adım Yulaflı Kurabiye Yapımı:

1. Fırını Hazırlayın: Kurabiyelerinizi pişirmek için fırınınızı önceden 170°C'ye ayarlayın. Fırınınız ısınırken, hamurunuzu hazırlamaya başlayabilirsiniz.

2. Kuru Malzemeleri Karıştırın: Geniş bir karıştırma kabına yulaf ezmesi, tam buğday unu, kabartma tozu, tarçın (kullanıyorsanız), tuz ve esmer şekeri ekleyin. Tüm kuru malzemeleri iyice karıştırın. Bu adım, kurabiyelerinizin homojen ve dengeli olmasını sağlayacak.

3. Yumurta, Yağ ve Sütü Ekleyin: Başka bir kapta yumurtayı çırpın ve üzerine sıvı yağı ekleyin. Ardından süt ve vanilya özütünü de ekleyip güzelce karıştırın. Bu sıvı karışımı, kuru malzemelerin üzerine ekleyin ve iyice harmanlayın.

4. Kuru Üzüm ve Cevizi Ekleyin: Hamurunuza son olarak kuru üzüm ve doğranmış ceviz (ya da fındık) ekleyin. Bu adım, kurabiyelere hem kıtır bir doku hem de lezzet katacaktır. Eğer kuru meyve sevmiyorsanız, bu aşamada çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz.

5. Hamuru Şekillendirin: Hazırladığınız hamuru, bir kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurdan küçük parçalar alıp elinizle yuvarlayarak ya da kaşıkla şekil vererek dizin. Kurabiyelerin birbirine yapışmaması için aralarında biraz boşluk bırakın.

6. Kurabiyeleri Pişirin: Önceden ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kurabiyelerinizi 12-15 dakika boyunca pişirin. Kurabiyeler altın rengini almaya başladığında fırından çıkarabilirsiniz. Fırından çıktıklarında hafif yumuşak olabilirler, ancak soğudukça kıvam alacaklardır.

7. Soğutup Servis Yapın: Fırından çıkan yulaflı kurabiyelerinizi tepside birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra tamamen soğuması için bir tel ızgaraya alın. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis yapmaya hazırdır!
İpuçları ve Püf Noktaları:

• Tatlandırıcı alternatifi olarak bal ya da pekmez kullanabilirsiniz. Bu durumda şeker miktarını azaltmayı deneyebilirsiniz.

• Çikolata severler için hamura damla çikolata eklemek harika bir fikir olabilir. Özellikle bitter çikolata parçaları, bu kurabiyelere lezzet katacaktır.

• Kuru meyve kullanarak kurabiyelerinize farklı aromalar ekleyebilirsiniz. Kuru kayısı, yaban mersini ya da incir gibi seçeneklerle tarifi zenginleştirebilirsiniz.

• Tam buğday unu yerine beyaz un da kullanabilirsiniz. Ancak tam buğday unu, daha sağlıklı ve besleyici bir alternatif sunar.

• Glütensiz bir seçenek arıyorsanız, glütensiz yulaf ezmesi ve badem unu kullanarak da bu tarifi deneyebilirsiniz.

Yulaflı kurabiyeler, sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık olarak hem çocuklar hem de yetişkinler için ideal bir seçenek. İçeriğindeki yulaf sayesinde uzun süre tok tutar ve enerjinizi yüksek tutmanıza yardımcı olur. Ayrıca, kişisel zevkinize göre tarifi kolayca uyarlayabilir, sevdiğiniz malzemelerle kurabiyelerinizi zenginleştirebilirsiniz. Yulaflı kurabiyeleri taze olarak tüketebilir veya hava geçirmeyen bir kapta birkaç gün boyunca saklayabilirsiniz.

İçindeki malzemeler her evde olabilecek malzemeler belki 1 2 tanesi evde olmayabilir onları da marketten falan kolay şekilde temin edebilirsiniz. Ben bu tarife bakarak yapmıştım oldukça güzel bir yulaflı kurabiye yemiştik

Yulaflı kurabiye yaparken sağlıklı bir atıştırmalık hazırlamak çok keyifliydi. Yulafı un, şeker ve tereyağıyla karıştırdım. Üzerine kuru meyve ve ceviz ekleyince lezzeti zenginleşti. Hamuru şekillendirip fırına verdim. Gayet lezzetliydi

Back