Yumurtalı Patatesli Sandviç Tarifi

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Yumurtalı patatesli sandviç, kahvaltılardan öğle yemeklerine kadar her zaman tercih edilebilecek pratik ve lezzetli bir seçenektir Özellikle yoğun tempolu günlerde hızlıca hazırlayabileceğiniz bu sandviç, hem doyurucu hem de besleyicidir Patatesin ve yumurtanın uyumlu birleşimiyle hazırlanan bu sandviç, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle beğenileri toplar

Malzemeler

Sandviç İçin

• 4 dilim ekmek (tercihen tam buğday veya kepekli ekmek)
  • 2 adet büyük boy patates
  • 3 adet yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (kızartmak için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (ekmekleri kızartmak için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı doğranmış taze maydanoz veya dereotu (isteğe bağlı)

Yanında Servis İçin

• Domates dilimleri
  • Salatalık dilimleri
  • Marul yaprakları
  • Zeytin (isteğe bağlı)

yumurtalı patateslı sandıvıc.webp

Hazırlık

Patateslerin Hazırlanması

Patatesleri Soyma ve Doğrama

• Patatesleri iyice yıkayın Kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın Patateslerin eşit büyüklükte olması, pişirme süresinin eşit olmasını sağlar

Patatesleri Haşlama

• Doğranmış patatesleri bir tencereye alın Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın Patatesler yumuşayana kadar, yaklaşık 10-15 dakika haşlayın Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve bir kenarda bekletin

Yumurtaların Hazırlanması

Yumurtaları Kızartma

• Yumurtaları bir kaseye kırın Çırpın Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyin Karıştırın

Yumurtaları Pişirme

• Orta boy bir tavayı ısıtın İçine 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin Isınan yağda çırpılmış yumurtaları dökün Yumurtaları karıştırarak pişirin Yumurtaların tamamen pişmesini sağlayın Yumurtaları bir tabağa alın ve bir kenarda bekletin

Sebzelerin Hazırlanması

Soğan ve Sarımsağı Doğrama

• Küçük bir soğanı ince ince doğrayın Sarımsağı da ince doğrayın veya rendeleyin

Soğan ve Sarımsağı Soteleme

• Bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın İçine doğranmış soğanı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun Ardından doğranmış sarımsağı ekleyin 1-2 dakika daha kavurun

Patates ve Yumurtanın Karıştırılması

Patatesleri Soteleme

• Haşlanmış patatesleri tavaya ekleyin Soğan ve sarımsakla birlikte 5-7 dakika kadar soteleyin Patateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyin

Yumurtayı Ekleyin

• Pişirdiğiniz yumurtayı patateslerin üzerine ekleyin Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin Bu aşamada isteğe bağlı olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyebilirsiniz Peynir eriyene kadar pişirin

Ekmeklerin Hazırlanması​

Ekmekleri Yağlama

• Ekmek dilimlerinin her iki tarafına da 1 yemek kaşığı tereyağı sürün Tereyağı, ekmeğin kızarırken daha lezzetli olmasını sağlar

Ekmekleri Kızartma​

• Bir tavayı ısıtın Tereyağlı ekmek dilimlerini tavaya yerleştirin Ekmeği her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın Kızaran ekmek dilimlerini bir tabağa alın

Sandviçin Hazırlanması

Sandviçin Birleştirilmesi

• Kızarmış ekmek dilimlerinin birine patatesli yumurtalı karışımı koyun Üzerine diğer ekmek dilimini kapatın Sandviçin üzerine isteğe bağlı olarak taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz

Servis ve Sunum

Yanında Servis​

• Sandviçlerinizi yanında domates dilimleri, salatalık dilimleri ve marul yaprakları ile servis edebilirsiniz Zeytin de yanına ekleyerek daha zengin bir tabak oluşturabilirsiniz

Sunum Önerileri

• Sandviçleri dilimleyerek servis etmek, özellikle misafirler için kullanışlı olabilir Sandviçleri küçük parçalar halinde keserek daha kolay tüketilebilir hale getirebilirsiniz

Pişirme Yöntemleri ve Püf Noktaları

• Patateslerin Haşlanması: Patatesleri yeterince haşlamak, içlerinin yumuşak olmasını sağlar Patateslerin haşlanma süresi, patateslerin büyüklüğüne göre değişebilir

• Yumurtaların Pişirilmesi: Yumurtaları karıştırarak pişirmek, yumurtaların eşit şekilde dağılmasını sağlar Ayrıca yumurtaların fazla pişmemesi için kısık ateşte pişirmeniz önerilir

• Sebzelerin Soteleme: Sebzeleri soteleme sırasında karıştırarak pişirmek, yanmalarını önler ve sebzelerin daha iyi pişmesini sağlar

• Ekmeklerin Kızartılması: Ekmeklerin her iki tarafını da kızartarak çıtır bir doku elde edebilirsiniz Tereyağlı ekmekler, sandviçin lezzetini artırır

Saklama ve Yeniden Isıtma

Saklama

• Kalan sandviçleri hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz Sandviçleri 1-2 gün içinde tüketmek en iyisidir

Yeniden Isıtma

• Sandviçleri yeniden ısıtırken tost makinesi veya fırında ısıtabilirsiniz Mikrodalga fırında ısıtmak, ekmeğin kıtır kıtır olmasını sağlayamayabilir

Alternatif Servis Önerileri

Sandviç İçin Alternatif Malzemeler

• Sandviçin içine peynir ekleyebilir veya çeşitli sebzeler kullanabilirsiniz Ayrıca sandviçi biraz daha baharatlı hale getirmek için acı sos veya baharatlar ekleyebilirsiniz

Farklı Ekmek Türleri

• Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği veya ciabatta ekmeği kullanarak farklı tatlar elde edebilirsiniz Ayrıca ekmeğin üzerine biraz zeytinyağı sürerek de lezzetini artırabilirsiniz
Yumurtalı patatesli sandviç tarifi, kolayca hazırlanabilir ve lezzetli bir öğün sunar Tarifi adım adım uygulayarak pratik ve doyurucu bir sandviç hazırlayabilirsiniz Bu tarifi aile üyeleriyle paylaşarak, herkesin beğenisini kazanabilirsiniz

Fotoğrafa da bakılırsa gerçekten leziz duruyor. Tadı nasıl bilmiyorum daha önce yapmadım ama ekran görüntüsü aldım müsait zamanımda yapacağım

Güzel bir tarif. Ekstradan sucuk salam gibi ürünler ekleyip tadına lezzetine daha da tat katabilirsiniz. Ama böyle de güzel oluyor. Hem de doyurucu oluyor çünkü yumurta gerçekten doyurucu

Genelde sandviç ile kahvaltı yapmayı seviyorum. Bu bana evdeki malzemelere göre alternatif olarak yapacağım bir sandviç çeşidi oldu güzel de oldu 🙂

Yumurtalı patates ile ekstradan yeşil biber, kırmızı biberi karıştırabilirsiniz. Eğer alerjiniz yoksa ve yemede problem etmiyorsanız sucuk ve salam gibi ürünleri de karıştırabilirsiniz

Ben yumurta olduğu için bu tarifi bir de soğansız denedim ama sarımsaktan hiç kısmadım. Soğansız da tadı fena değil eğer sizde sevmiyorsanız koymayabilirsiniz. Yumurtalı patatesli sandviç oldukça doyurucu bir sandviç diyebilirim

Patatesli omleti ekmekle yiyorum bu yumurtalı patatesli sandviçi de aynı ona benzettim. Birinde ekmeği ekstradan tüketiyorsun, diğerinde ise yani bu tarifte ise ekmeğin arasına yumurtalı patatesi koyuyorsun

Yumurtalı patateste yapıyorum ama ekmeğin arasına yani bir sandviç gibi tüketmiyorum. Ama sandviç tarzında bir atıştırmalık yapacak olursam yumurtalı patatesli sandviç güzel bir seçenek gibi duruyor.

Yumurtalı patatesli sandviç yaparken pratik bir tarif buldum. Haşlanmış patatesleri ezip yumurtayla karıştırdım tuz ve baharat ekledim. Karışımı ekmek arasında sıkıştırıp biraz kızarttım

Back