Kaşar Kroket

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Kaşar kroket, kahvaltılardan akşam yemeklerine kadar her türlü öğün için uygun, çıtır dış yüzeyi ve eriyen kaşar peyniri içiyle oldukça lezzetli bir aperatiftir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek tüketebileceği bu tarifi detaylı bir şekilde inceleyerek evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte kaşar kroket tarifi, malzemeler, pişirme yöntemleri ve püf noktalarıyla birlikte.

Malzemeler

İç Harcı İçin:

• 200 gram kaşar peyniri (yaklaşık 1 su bardağı rendelenmiş)
  • 100 gram beyaz peynir (yaklaşık 1/2 su bardağı, ezilmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı, acı tat için)
Kroket Hamuru İçin:

• 2 su bardağı un (yaklaşık 240 gram)
  • 1 su bardağı süt (yaklaşık 240 mililitre)
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kekik (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Paneleme İçin:

• 1 su bardağı un (yaklaşık 120 gram)
  • 1 su bardağı galeta unu (yaklaşık 100 gram)
  • 2 adet yumurta (çırpılmış)
  • Sıvı yağ (kızartmak için, yeterince)

kasar kroket tarıfı.jpeg

Hazırlık Aşamaları

1. İç Harcının Hazırlanması:

• Kaşar peynirini ve beyaz peynirini bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve ezilmiş beyaz peynir karışımı kroketin iç harcını oluşturur.

• Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı biber ekleyin. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

• Karışımı iyice karıştırarak baharatların peynirlerle eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

2. Kroket Hamurunun Hazırlanması:

• Bir karıştırma kabında unu ve sütü karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamurun kıvamı akışkan olmalı, ama çok sıvı olmamalıdır. Gerekirse az miktarda un veya süt ekleyerek kıvamını ayarlayın.

• Hamura tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekleyin. Bu baharatlar hamura ekstra lezzet katar.

• İki adet yumurtayı bir kapta çırpın ve hamura ekleyin. Yumurta, hamurun kıvamını artırır ve kroketlerin daha iyi tutunmasını sağlar.

3. Kroketlerin Şekillendirilmesi:

• Hazırladığınız peynir karışımından küçük parçalar alın ve yuvarlayarak toplar oluşturun. Topların büyüklüğü yaklaşık ceviz büyüklüğünde olmalıdır.

• Şekil verdiğiniz peynir toplarını buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Bu, peynir toplarının şekillerini korumasına yardımcı olur ve kızartma sırasında dağılmalarını önler.
4. Kroketlerin Paneleme ve Kızartma:

• Bir tabağa un koyun. Başka bir tabağa çırpılmış yumurtayı dökün. Bir diğer tabağa ise galeta unu koyun.

• Peynir toplarını önce una bulayın, sonra çırpılmış yumurtaya batırın ve son olarak galeta ununa bulayın. Her tarafının eşit şekilde kaplandığından emin olun.

• Bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı ısıtın. Yağın sıcak olduğunu kontrol etmek için bir parça hamuru yağa atabilirsiniz; hamur hemen yüzeye çıkmalı ve kabarmalıdır.

• Kroketleri dikkatlice yağa koyun ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar kızartın. Bu genellikle 2-3 dakika sürecektir. Kroketlerin fazla yağını emmesi için pişirme sonrası kağıt havlu serili bir tabağa alın.

Püf Noktaları

Hamur Kıvamı: Hamurun kıvamı, kroketlerin düzgün bir şekilde kızarmasını sağlar. Çok akışkan veya çok koyu olmamalıdır. Hamurun kıvamını ayarlamak için gerekirse un veya süt ekleyebilirsiniz.

İç Harcı: Peynirlerin karışımı iç harcın lezzetini artırır. Kaşar ve beyaz peynirin iyi bir karışımını sağlamak, kroketlerin içinin eriyip akışkan olmasını sağlar.

Paneleme: Kroketlerin her tarafının eşit şekilde pane edilmesi, kıtır bir dış yüzey oluşturur. Un, yumurta ve galeta unu aşamalarını eksiksiz yaparak, kroketlerin dışının çıtır olmasını sağlarsınız.

Yağ Sıcaklığı: Yağın yeterince sıcak olması, kroketlerin dışının hemen çıtırlaşmasını ve içinin erimesini sağlar. Çok düşük sıcaklıkta pişirirseniz, kroketler yağ çeker ve yumuşak olur. Çok yüksek sıcaklıkta pişirirseniz, dışı yanabilirken içi yeterince pişmeyebilir.

Dinlendirme: Kroketleri şekillendirdikten sonra buzdolabında dinlendirmek, peynirlerin pişirme sırasında dağılmasını engeller ve daha düzgün pişmelerini sağlar.

Servis Önerileri

Kaşar kroketi sıcak servis edin. Yanında ketçap, mayonez veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli soslar ile tatlandırarak kroketlerin lezzetini artırabilirsiniz.

Parti ve Toplantılar İçin: Kaşar kroket, partilerde ve toplantılarda atıştırmalık olarak mükemmel bir seçenektir. Küçük dilimlere keserek veya mini kroketler yaparak sunabilirsiniz.

Yanında Salata: Kroketlerin yanında taze bir yeşil salata veya sebzeler ile dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bir dilim tam buğday ekmeği ile hafif bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Kaşar kroket tarifi, hem pratik hem de lezzetli bir seçenek sunar. Bu detaylı tarif ve püf noktaları ile evde mükemmel kaşar kroketi hazırlayabilir ve ailenizle ya da misafirlerinizle keyifli bir öğün geçirebilirsiniz.

Dışarıda hazır olarak çok yemiştim, fast food dükkanlarında yapılanları özellikle bayılırdım evde kendi elimle yaptığımda daha güzel oldu

Kaşar kroketi en son avmdeki restaurantta yemiştim. Tadını çok beğenmiyorum ama evde yapma imkanı varsa yapacağım. Tarifini inceledim evde bulunan malzemeler genellikle

Dışarda daha önce yemediyseniz hiç dışarda yemeden direkt evde yapın emin olun dışardakinden daha iyi ve sağlıklı olacaktır

Kaşar kroket birçok fast food meraklısının beğenerek yediği bir atıştırmalıktır. Şahsen ben fast food söylediğim zamanlar kaşar kroketi de sipariş ediyorum. Evde yapmayı hiç denemedim ama yapacağım.

Kaşar kroket atıştırmalıklar arasında favorilerimden biri. İçindeki erimiş kaşar, dışındaki çıtırlığı ile mükemmel bir denge sağlıyor. Sıcak servis edildiğinde, o nefis peynirin akışkanlığı gerçekten tatmin edici

Önce kaşar peynirini küçük küpler halinde kestim. Un yumurta ve galeta unuyla bulayıp kızarttım. Fırından ya da tavadan çıkarınca o çıtır çıtır sesi duydum. İlk lokmamda dışının kıtır kıtır olması ve içindeki erimiş peynirin lezzeti harika bir uyum sağlamıştı

Kaşar kroket yaparken peynirin eriyip dışının çıtır çıtır olması için dikkat etmek gerekiyordu. Kızartırken yayılan koku çok iştah açıcıydı. Atıştırmalık olarak hem kolay hem de lezzetli bir seçenek

Back