Renkli Spagetti Macerası

Editör

Moderatör
Moderatör
Tepki
0
Ödül
36
Malzemeler:

• 1 paket spagetti makarna
  • 1 kırmızı biber
  • 1 sarı biber
  • 1 yeşil biber
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
  • Taze fesleğen (isteğe bağlı)
Renkli Makarna Sosu İçin:

• 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Bir tutam muskat (isteğe bağlı)
renklı spagettı.webp

Adım 1: Spagettinin Haşlanması

Bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve spagetti makarnaları ekleyin. Makarnaları yaklaşık 8-10 dakika, paket üzerindeki talimata göre haşlayın. Haşlanan makarnayı süzgeçten geçirin ve bir kenarda bekletin.

Adım 2: Sebzelerin Hazırlanması

Biberleri ince şeritler halinde kesin. Havucu ve kabağı da ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun, sarımsağı ekleyip hafifçe soteleyin. Ardından biberler, havuç ve kabakları tavaya ekleyin. Sebzeleri 5-6 dakika kadar soteleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Son olarak haşlanmış mısırları ekleyin.

Adım 3: Renkli Makarna Sosunun Hazırlanması

Bir tavada tereyağını eritin. Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Sos koyulaşmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirini ve muskatı ekleyin. Sos pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Sos hazır olduğunda, kenara alın.

Adım 4: Makarna ve Sebzelerin Buluşması

Haşlanmış spagettiyi büyük bir kaseye alın. Hazırladığınız renkli sebzeleri makarnanın üzerine ekleyin. Üzerine sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Adım 5: Servis

Makarnayı tabaklara paylaştırın. Üzerine isteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları ekleyebilirsiniz. Bu renkli ve lezzetli spagetti hem çocukların ilgisini çekecek, hem de sağlıklı sebzelerle dolu olacak!

Görsel açıdan bu spagetti çok güzel görünüyor başlıkta yazdığı gibi oldukça renkli. Bunu daha önceden yapmıştım canım çekti tekrardan yapacağım

Makarnayı seviyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Spagettiyi renkli bir şekilde yemek ve aynı zamanda sağlıklı olduğunu bilmek sizi daha iyi hissettirecektir

Harika gözüken bir yemek. Makarna severler eminim bu tarifi deneyecektir. Şahsen ben bir makarnasever olarak bu tarifi deneyimleyeceğim. Büyük ihtimalle akşama bu yemeği yapabilirim

Renkli spagetti macerası için önce spagettiyi haşladım. Sonra doğradığım kırmızı, sarı ve yeşil biberlerle havuç ve kabakları soteledim. Zeytinyağı, sarımsak ve domates salçasını ekledim. Haşlanmış mısırı da kattım. Baharatlarla tatlandırıp fesleğenle süsledim. Gayet güzeldi tadı

Back